Xinestosu

Pueblu de montaña asitiáu a más de 1 000 m d'altitú. Nos alredores, hasta nun hai muito, pacían rabañaos de cabras ya vacas. Gracias a esta actividá, Xinestosu yera conecíu por faer un queisu artesanu excelente, fabricáu en moldes d'espartu ya de sabor fuerte. L'orixe del queisu ta na trashumancia de pastores castellanos ya extremeños, qu'aportanon las pleitas, aros d'espartu trenzáu que valían pa moldear el queisu ya escurrir el sueru. Agora mesmo, la producción ía escasa ya reducida al consumu familiar.  
El sou asitiamientu, no cimblu del cordal, con tolas cumales alredor, failu un sitiu propiciu pa la práctica del senderismu.  En Xinestosu arranca la ruta de senderismu  PR.AS-110 Ruta El Cabril.

  • Localización: Xinestosu (Cangas del Narcea)
  • Distancia cona capital del conceyu: 29 km